Beroemder dan de flamenco? Hmm, nog nét niet, maar ze komen wel heel dichtbij. Deze Spaanse aardappeltjes met tomatensaus en pittige aioli zijn onversmaadbaar als onderdeel van een tapastafel.Zin gekregen in gerechten met Spaanse flair? Bekijk dan ook deze lijst met tapas recepten.
ingrediënten
750gaardappels vastkokendgeschild, in stukken
2½elolijfolie
1ui, fijngesneden
1teenknoflook, in dunne plakjes
½rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1elgerookt paprikapoeder*
1tomaatblokjes blik à 400 g
1takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
1elrodewijn– of sherryazijn
zonnebloemolie voor het bakken
aioli of mayonaise,voor erbij
instructies
Kook de aardappels in kokend water met zout 7 min. voor en giet af.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui zachtjes 5 min. Voeg de knoflook, rode peper en het paprikapoeder toe en bak ze 1 min. mee tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomaatblokjes, rozemarijn, azijn en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Draai hetvuur lager en laat de saus 15 min. inkoken. Laat de saus iets afkoelen en pureer hem glad. Schenk de saus terug in de pan en houd hem warm.
Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 cm in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak deaardappel in delen in 5-6 min. gaar en goudbruin onder af en toe omscheppen. Laat uitlekken opkeukenpapier. Bestrooi de aardappelstukjes met zout en serveer ze met de saus en aioli.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Rosie Ramsden. Fotografie: Laura Edwards. Styling: Polly-Web-Wilson.