Gebruik dit basisrecept om mee te variëren. Dosia: '’s Zomers roer ik graag wat citrusrasp door het basismengsel en geef er bessen bij. Als ik oosters eet, laat ik ook wat gekneusd venkelzaad of steranijs meetrekken en bedruppel ik de panna cotta met wat gembersiroop en limoensap.'
kooktijd20 minutesminutes
afkoelen en opstijven4 hourshours30 minutesminutes
totale tijd4 hourshours50 minutesminutes
ingrediënten
3blaadjeswitte gelatine
500mlslagroom
50gfijne kristalsuiker
instructies
Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Verwarm intussen de slagroom en suiker al roerend in een pan tot de suiker is opgelost en het mengsel bijna kookt. Neem van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in het warme slagroommengsel. Verdeel over 6 ingevette of met water omgespoelde vormpjes (droog ze niet af). Laat afkoelen en daarna in de koelkast 4 uur opstijven. Houd voor serveren de vormpjes even in warm water en stort de panna cotta.