aantal 4 |
lunchgerecht, salade |
|
mediterraan |
glutenvrij
De dressing met chorizo geeft deze courgettesalade extra smaak. Lekker als lunch maar ook fijn bij kip of vis van de bbq. Fijne inspiratie bovendien, voor alle gelukkige moestuinders die niet meer weten wat ze met hun courgette overschot aanmoeten.Rabarber bewaren? Zo doe je dat als het seizoen ten einde loopt
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
55gverse gedopte erwten
400gdunne courgettesin dunne plakjes geschaafd, liefst op een mandoline
250gstracciatella*buffelmozzarella, ricotta of zachte feta
6elmuntblaadjes,in stukjes gescheurd
40gpijnboompitten,geroosterd
chorizodressing
± 400 g chorizoworstjesà 200 g, zonder vliesjes, in 1⁄2 cm-stukjes
2sjalotten,fijngesneden
1chilipeper,in dunne ringetjes
1elrodewijnazijn
3elextra vergine olijfolie
sap van 1⁄2 citroen
instructies
Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de doperwten 30 sec. Dompel ze onder in ijskoud water, giet ze af en laat uitlekken.
Doe voor de dressing de chorizostukjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur. Bak 5-6 min. onder af en toe omscheppen tot het vet begint te smelten. Voeg de sjalotten en chilipeper toe en bak ze 3-4 min. mee. Voeg de azijn en olijfolie toe en schep 2-3 min. om. Voeg het citroensap en wat zout en peper toe en schep om. Neem van het vuur.
Doe de doperwten en de plakjes courgette in een schaal en schep om met 3 el van de chorizodressing en wat zout en peper. Verdeel de kaas, munt en pijnboompitten over. Besprenkel met de rest van de chorizodressing en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 550kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Stracciatella – niet te verwarren met het ijs met dezelfde naam – bestaat uit stripjes mozzarella en verse room, als de binnenkant van burrata. Stracciatella betekent gescheurd of versnipperd. Verse stracciatella smaakt fris en licht zuur en is zelfs zonder kruiden erg lekker. Bestel stracciatella van tevoren bij je kaaswinkel.
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.