Die geuren, die kleuren, die smaken... delicious. is dol op Libanees eten. Daarom serveren we heerlijke zomer-mezze met de smaken van Libanon. De makdous is zijdezacht en onweerstaanbaar, direct maken dus is ons advies!Tip: Je kunt de aubergines ook in de oven roosteren. Verwarm deze dan voor op 220°C. Rooster de walnoten evt. de eerste 5-6 min. mee.tafels vol mezze: 38 recepten om te mixen en matchen
kooktijd20 minutesminutes
roosteren45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
4middelgrote aubergines,rondom ingeprikt
granaatappelmelasse,om te besprenkelen
30gwalnotengeroosterd, fijngehakt
1elaleppopeper of chilivlokken
2tlza’atar
¼bosje koriander,blaadjes geplukt
¼bosje munt,blaadjes geplukt
¼bosje bladpeterselie,blaadjes geplukt
gegrilde pitabroodjes,voor erbij
makdous-saus
100gwalnoten,geroosterd
1elIndiase auberginepickles (toko)
1teenknoflook, geperst
sap van 1 citroen
200mlgroene olijfolie
instructies
Verhit een licht ingevette grillpan op hoog vuur of maak de bbq aan. Gril de aubergines onder regelmatig keren 40-45 min. tot het vel bros en zwart geblakerd is en het vruchtvlees door en door gaar. Leg op een grote bakplaat en laat afkoelen tot je ze kunt hanteren. Pel de aubergines maar laat ze verder zoveel mogelijk heel.
Hak intussen in de keukenmachine alle ingrediënten voor de saus – behalve de olie – met 4 el water bijna fijn en schraap tussentijds af en toe de wand van de kom af. Mix er geleidelijk de olie door. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe over in een kom.
Bestrijk elk bord met een flinke hoeveelheid makdous-saus, leg op elk bord een aubergine en besprenkel met granaatappelmelasse. Bestrooi met de fijngehakte walnoten, aleppopeper, za’atar en kruiden. Serveer met gegrilde pitabroodjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 892kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 74g
|
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPTEN BEN WILLIAMSON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS