aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
japans |
lactosevrij, vegetarisch
Deze vega-kipbowl is geïnspireerd op het Japanse gerecht kip katsu, waarbij de kip wordt gepaneerd met panko. Panko is wat grover dan ander paneermeel, waardoor de schnitzel heerlijk krokant wordt. Janneke maakt haar vega versie. Smullen! Maak ook eens: vegan ossobuco
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
200gjasmijnrijst
150gharicots verts
750gvegetarische kipfilets4 stuks
1ei
25gpanko
olie,om in te bakken
2elmayo
1cmgemberwortel
2elsojasaus
200gedamame
125gzeewiersalade
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook intussen de haricots verts in 4 min. knapperig gaar.
Halveer evt. de vegetarische kipfilets horizontaal zodat je dunne stukken krijgt. Klop in een diep bord het ei los. Strooi de panko op een tweede bord. Haal de kipfilets door het ei en dan door de panko. Druk de panko aan.
Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. Bak de kip in 1-2 min. per kant goudbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes.
Schil en rasp de gember. Meng de gember met de sojasaus door de mayonaise.
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de haricots verts, de krokante kip, de edamame bonen en de zeewiersalade over de rijst. Schep de soja-gember-mayonaise erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 846kcal
|
eiwit: 44g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
VEGAN TIP Neem vegan schnitzels – die hoef je niet te paneren – en gebruik ook vegan mayonaise.STUDIO PHILIPPI