aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
noord-afrika |
lactosevrij
Als het kwik stijgt, staat Janneke zo kort mogelijk in de keuken. Natuurlijk doet ze geen concessies aan smaak! Proef haar lekkere en makkelijke parelcouscous met merguez; een echte smaakbom dankzij de ras el hanout en kaneel. Tip: Snijd na het raspen het witte deelvan de sinaasappelschil dik af, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en meng door het merguezmengsel.Bekijk ook onze lijst met 20 gezonde zomerrecepten
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
250gparelcouscous
300gmerguez
4rode uien
3elolijfolie
2tlras el hanout
¼tlkaneel
250gkikkererwten uit blik,uitgelekt
1flinke bos koriander
75ggezouten pistachenoten,gepeld
2biosinaasappels
instructies
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de merguez in 1 cm-stukjes. Snijd de uien in 1 cm-partjes.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de merguez 2 min. Voeg de uien toe en bak in 4-5 min. gaar.
Schep de ras el hanout en kaneel erdoor. Voeg de kikkererwten toe en bak nog 1-2 min. Snijd intussen de koriander en de pistachenoten grof. Rasp de oranje schil van de sinaasappels.
Giet de parelcouscous af en meng samen met de sinaasappelrasp, koriander en pistachenoten door het merguezmengsel. Breng op smaak met zout en peper.