In Mexico maken ze guacamole door de salsa ingrediënten – tomatillo's, jalapeño's, limoen, koriander, beetje ui en knoflook – te blenden in een keukenmachine en vervolgens door de avacado's te prakken met wat zout. Heerlijk, maar wel veel afwas. Onze methode is net zo lekker en supersnel klaar! Wat is het verschil tussen taco en tortilla? Yvette van Boven legt uit!
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
3ellimoensap
30grode ui,fijngesneden
3rijpe avocado’s
1teenknoflook,geperst
1bosje koriander,blaadjes geplukt en fijngesneden
1jalapeñopeper,fijngesneden + wat peperringetjes
voor erover 1 el extra vergine olijfolie + extra
1tlgroene tabasco
knapperig flatbread,bijv. lavash
instructies
Meng in een kom het limoensap met de rode ui en 1 tl zout. Laat dit even intrekken. Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak het grof met een vork. Voeg de knoflook, de helft van de koriander, de fijngesneden jalapeñopeper, olijfolie, tabasco en het ui-limoensapmengsel toe. Schep losjes door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en spreid uit op een schaal. Bestrooi vlak voor serveren met de rest van de koriander en wat peperringetjes, en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer met flatbread.
Voedingswaarde:
calorieën: 261kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.