aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
noord-afrika |
glutenvrij, lactosevrij
Wil je het snel? Steek dan eerst de bbq aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen met kruidige chermoula heb je zonder veel poespas zo op tafel. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken. Nog meer op een stokje: zo maak je klassieke saté voor de BBQ
kooktijd25 minutesminutes
marineren30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: staafmixer met hakbakje, 6 metalen spiesen
ingrediënten
750gentrecotein 5 cm-blokjes rucola en citroenpartjes, voor erbij
chermoula
150mlextra vergine olijfolie
½bosjekoriander,blaadjes geplukt
½bosjebladpeterselie,blaadjes geplukt
3tenenknoflook, fijngesneden
3cmverse gemberwortel,fijngesneden
½tlmild paprikapoeder
½tlgemalen komijn
½tlgemalen korianderzaad
1elcitroensap
1rode chilipeper,fijngesneden
zoetzure uien
125mlrijstazijn
60mlwittewijnazijn(4 el)
60gfijne kristalsuiker
1kruidnagel
1tlzwarte peperkorrels
8kleine uien,gepeld en gehalveerd
instructies
Mix alle ingrediënten voor de chermoula met 1 tl zoutvlokken met de staafmixer tot een gladde pasta. Schep in een kom.
Doe de blokjes vlees in een kom, voeg eenderde van de chermoula toe en schep goed om. Bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper en laat 30 min. marineren in de koelkast.
Doe intussen alle ingrediënten voor de zoetzure uien, behalve de uien, in een steelpan. Voeg 300 ml water en 1 tl zout toe. Breng aan de kook. Voeg de ui toe en kook 3-4 min. Neem van het vuur en laat de ui afkoelen in het azijnmengsel.
Steek aan elke spies om en om 2 blokjes vlees en 2 zoetzure uien.
Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen in 4-5 min. per kant goudbruin. Serveer met de rest van de chermoula, de rucola en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 568kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPT: MATT MOTAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.