Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
kooktijd15 minutesminutes
oven1 hourhour20 minutesminutes
Kookgerei
springvorm van 18 cm Ø ingevet en bekleed met bakpapier
ingrediënten
100gamandelmeel
120gpoedersuiker
50grijstebloem
30gwitte chocolade,heel fijn gehakt
1vanillestokje,in de lengte doormidden gesneden merg eruit geschraapt
4eiwitten
140gboter,gesmolten en iets afgekoeld
100gaardbeien,zonder kroontjes, gehalveerd, grotere in vieren
yoghurtvoor erbij
ook nodig:
bessentopping
125gblauwe bessen
125gframbozen
1elfijne kristalsuiker
sap van 1 citroen
1vanillestokje,in de lengte doormidden gesneden merg eruit geschraapt
rasp van ½ sinaasappel
¼bosje munt,blaadjes afgeplukt
instructies
Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng in een grote kom het amandelmeel met de poedersuiker, rijstebloem, fijngehakte chocolade en het vanillemerg.
Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte pieken en vouw door het amandelmengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng voorzichtig. Schenk het beslag in de springvorm.
Verdeel de aardbeien over het beslag; tijdens het bakken zinken ze omlaag. Bak de taart in ± 1 uur en 20 min. goudbruin.
Schep intussen de blauwe bessen en frambozen in een kom om met de kristalsuiker, het citroensap en vanillemerg. Laat 30 min. intrekken bij kamertemperatuur. Schep vlak voor serveren de sinaasappelrasp en munt er door. Schep vlak voor het serveren de bessen over de taart en geef de yoghurt erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 350kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
Recept: Mark LaBrooy Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins