Een hoofdgerecht om je gasten mee in de watten te leggen, maar dan zonder alle moeite. Bovendien zijn alle gerechten uit het boek You Can Cook This! van Max La Manna zowel veganistisch als vegetarisch te bereiden. Handig als je speciale eters over de vloer hebt. Max La Manna: 'Dit gerecht is eenvoudig maar weet de show wel te stelen. Repen gegrilde courgette worden gevuld met een amandelricotta en gebakken in een smaakvolle tomatensaus. Deze vegan ‘ricotta’ is supereenvoudig te maken en kost je bovendien amper tijd.'
ingrediënten
2grote courgettes,kleur naar keuze
2elolijfolie
450gtomatensaus
4takjes verse tijm
chilivlokkenverse basilicum, geraspte Parmezaanse kaas om te serveren
Amandelricotta
100ggeschaafde amandelen,20-30 minuten geweekt in heet water en afgespoeld
60mlheet water
rasp en sap van ½ citroen
2tlextra vierge olijfolie
2tlwitte miso
2eledelgist
2tenenknoflook,geraspt
3elvers basilicum,gehakt
2elverse peterselie,gehakt
instructies
Maak eerst de amandelricotta: pureer in de hogesnelheidsblender de amandelen, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie, de miso, het water, het edelgist en de knoflook bijna helemaal glad. Voeg een beetje meer water toe als hij iets te dik is. Roer de verse kruiden erdoor en zet de ricotta in de koelkast.*
Snijd de courgette inclusief steel met een mandoline, een scherp mes of een dunschiller in lange, dunne repen (ongeveer 3-5 mm dik). Leg ze in een mengkom en hussel de olijfolie, zout en peper erdoor.
Zet de grill op halfhoge tot hoge stand. Plaats een rooster in een grote braadslee en leg de courgetterepen erop. Gril ze 5-8 minuten tot ze iets geschroeid zijn, draai ze om en gril de andere kant. Haal de repen van het rooster.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schenk de tomatensaus in een ovenvaste schaal. Zet in een rij op het aanrecht de snijplank, de courgetterepen en de amandelricotta klaar. Leg een reep op de plank en schep een eetlepel ricotta op het bredere uiteinde. Rol de reep voorzichtig tot een rolletje zonder dat de ricotta eruit loopt. Leg het rolletje in de tomatensaus. Herhaal dit met de overige repen.
Leg op de rolletjes takjes tijm. Bedek de schaal losjes met aluminiumfolie zodat de stoom er nog wel uit kan ontsnappen en bak het geheel 15-20 minuten tot het door en door heet is.
Serveer de involtini heet en strooi er op het eind chilivlokken, basilicum en Parmezaanse kaas over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT: MAX LA MANNA | FOTOGRAFIE: LIZZY MAYSON.*Tip: De amandelricotta kan tot 2 dagen van tevoren worden klaargemaakt.