Zodra ze vol en rijp te koop zijn, sla je aardbeien royaal in! Als luxe ontbijt, door een shake maar vooral in deze ongelooflijk lekkere zomertartelettes. 28x zomerse recepten met aardbeien
kooktijd30 minutesminutes
rusten + oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
100gbloem
50gboter,op kamertemperatuur
65gsuiker
1eidooier
250grijpe aardbeien
250gricotta
1tlgemalen kardemom
sap en rasp van 1biocitroen
instructies
Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een samenhangend deeg van de bloem, de boter, 50 g suiker en de eidooier. Voeg indien nodig 1-2 el water toe. Laat het deeg verpakt in plasticfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dikte. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Leg op het deeg een stuk bakpapier en daarop de steunvulling*.
Bak de taartbodems in de oven ± 15 min. Verwijder de steunvulling en het bak- papier en bak de bodems in nog 6-8 min. gaar.
Laat de deegbodems in de vormpjes afkoelen. Verwijder dan de vormpjes.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop met de mixer de ricotta met de resterende 15 g suiker en de kardemom luchtig. Schep de citroenrasp en 1-2 el citroensap naar smaak erdoor. Spuit of schep de ricotta in de tartelettes. Verdeel de aardbeien over de tartelettes.
Voedingswaarde:
calorieën: 372kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI* Bekijk deze video voor tips over blindbakken.PRO-TIP Check de bodem en de randen van de tartelettes. Als de bodem droog aanvoelt zijn de tartelettes gaar. De randjes moeten mooi goudbruin zijn.VOORBEREIDEN Bak de tartelettes 1 of 2 dagen van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Vul ze niet langer dan 1 uur van tevoren.UIT-EIGEN-TUINTIP Garneer de tartelettes met bloemetjes van geurige kruiden als tijm of rozemarijn.