Herontdek ijsbergsla en serveer de toch wat 'gewone' krop met deze supergroene dressing. Scheur de bladen lekker grof, daar wordt de salade extra knapperig van, en het ziet er ook nog eens mooi uit. Peultjes over? Maak sambal goreng met tahu
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
200gsugarsnaps,afgehaald
200gdiepvriesdoperwten,ontdooid
1krop ijsbergsla,in dunne parten
2kropjes little gem,zonder buitenste
blaadjes,in vieren
½komkommer,in dunne schijfjes
1kleine rode ui,in dunne ringen
3elciderazijn
½tlfijne kristalsuiker
handvolmuntblaadjes + extra voor erover
75mlextra vergine olijfolie(5 el)
2bosuitjes,fijngesneden
sap en rasp van 1⁄2biocitroen
1teenknoflook
instructies
Doe de sugarsnaps in de steelpan met kokend water en blancheer ze 1-2 min. tot ze heldergroen en beetgaar zijn. Kook de doperwten de laatste 30 sec. mee. Giet de groenten af, dompel ze in een kom met ijswater en laat uitlekken. Schep ze in een grote kom om met de beide soorten sla.
Schep in een andere kom de komkommer, ui, azijn, suiker en een snuf zout door elkaar. Laat 5 min. intrekken.
Pureer de munt, olijfolie, bosui, het sap en de rasp van de citroen en de knoflook tot gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de salade op een grote schaal en besprenkel met de muntdressing. Verdeel de komkommersalade en de muntblaadjes erover. Serveer de salade en geef de rest van de muntdressing erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 172kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
RECEPT: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.