Te lekker, weinig voorbereiden én met veel verse kruiden en seizoensgroenten. Boerenkool, broccoli en kruidige ras el hanout. Proef het voorjaar in deze verrukkelijke eenpanner met forel! Nog meer lekkers met forel: scones als borrelhapje met zalmforelLiever vega(n)? Vervang de vis door in sojasaus gebakken paddenstoelen en blokjes gerookte tofoe. Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt voor de veganistische optie.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
3elextra vergine olijfolie
80gboter
3tenenknoflook,in dunne plakjes
4sjalotten,in dunne plakjes
150gboerenkool,stelen en blad fijngesneden
3elras el hanout + extra voor erover
750ggekookte wilde rijst of zilvervliesrijst,of een mix
1broccoliin roosjes
250mlgroentebouillon
750gwarmgerookte forel- of zalmfiletzonder vel, in vlokken verdeeld
rasp en sap van 1biocitroen yoghurt, voor erbij
instructies
Verhit de olie en boter in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg als de boter begint te schuimen de knoflook, sjalot en boerenkoolsteeltjes toe en schep 3-4 min. om. Voeg de ras el hanout en gekookte rijst toe en verwarm 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg het boerenkoolblad en de broccoliroosjes toe en schenk de bouillon erbij. Schep 5 min. om tot de boerenkool is geslonken en de broccoli gaar is.
Meng de helft van de forel, de citroenrasp en het -sap erdoor en verdeel de rest van de forel erover. Bestrooi met nog wat extra ras el hanout en serveer met de yoghurt.
Voedingswaarde:
calorieën: 662kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.