aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Een tostada is een knapperig gebakken tortilla die je met allerlei toppings kunt beleggen. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken of op de bbq grillen.Eet je minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door 250 g linzen uit blik.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1komkommer
250gcherrytomaatjes
4takjes dille
100gfeta
3elGriekse yoghurt
8tortilla’s naturel
300grunder- en/of lamsgehakt
1½tlgemalen komijn
2tlgemalen koriander
2tlhoning
voorraad
1teentjeknoflook
8elzonnebloemolie
instructies
Schaaf van de komkommer lange linten. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de dille fijn. Pureer in de keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer de feta met de yoghurt. Rasp het teentje knoflook erboven. Voeg 1-2 el water en 1 el dille toe en pureer glad en romig.
Verhit de grillpan voor.
Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie. Gril de tortilla’s aan beide kanten bruin en knapperig.
Verhit in een koekenpan de resterende olie. Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar. Breng op smaak met de komijn, koriander, honing, zout en peper.
Leg de tostada’s op 4 borden. Verdeel de komkommer, de tomaatjes en het gehakt erover. Schep wat knoflookyoghurt erop en bestrooi met de rest van de dille.
Voedingswaarde:
calorieën: 913kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
Simpel & Snel, R+S+B Jannake Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi