aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
De hero in deze lauwwarme noedelsalade is de sesamdressing die alle smaken bij elkaar brengt, terwijl de verse kruiden en chinkiang zorgen voor de nodige balans. Maak deze noedels wanneer je maar wilt, want ze zijn zo klaar! Liever vega noedels, maak dan dit recept: tofoe met hoisin, paksoi & noedels
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300gfijne einoedels
250grotisserie-kip of restjes kip,in stukjes gescheurd
Klop alle ingrediënten voor de sesamdressing door elkaar in een grote kom en roer los met 1-2 el water.
Kook de noedels in een grote steelpan met kokend water volgens de aan- wijzingen op het pak. Giet ze af en spoel ze koud af. Laat goed uitlekken.
Meng de kip, komkommer, wortel, kruiden en de helft van de bosuitjes door de noedels met de sesamdressing. Schep alles om. Strooi vlak voor het serveren de rest van de bosuitjes en het sesamzaad over de salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 601kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPT: LUCY NUNES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.