Janneke geeft ons meer een uitgangspunt dan een recept, want in plaats van zalmfilet kun je ook prima variëren met een mix van visfilet en (Hollandse) garnalen. Etentje? Maak de kruidenroom van tevoren en leg de zalm pas in de room als de gasten aan tafel zitten.Als je zalmfilet overhebt, maak dan ook eens: 6x easy zalm onder de 30 minuten
Snijd de sjalot fijn. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 min.; laat de boter en sjalot niet kleuren zodat de saus roomwit blijft. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.
Schenk de slagroom bij de wijn en breng aan de kook. Kook de room 2 min. zachtjes. Snijd de zalmfilet in 4 stukken en bestrooi met peper naar smaak. Snijd de kruiden fijn.
Roer de kruiden door de room. Leg de zalm in de kruidenroom en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de zalmfilet afgedekt in 7-8 min. rosé of naar wens net gaar.
Kook intussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Kook de tagliatelle in 3 min. beet- gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de zeekraal in 2 min. knapperig gaar.
Giet de tagliatelle af, meng door de zeekraal en breng evt. op smaak met zout. Leg de tagliatelle op 4 borden. Verdeel er de zalmfilet met de kruidenroomsaus over. Serveer met de sperziebonen.
Voedingswaarde:
calorieën: 1172kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 60g
|
koolhydraten: 103g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.