Favabonen, oftewel tuinbonen zijn in de eerste zomermaanden te verkrijgen. Als je ze dubbeldopt krijg je een heerlijk romige boon die zich goed laat opdraaien tot een smeuïge dip.Is het nog te vroeg voor verse bonen? Ga dan voor tuinbonen uit het vriesvak: deze zijn vaak zelfs rijker aan vitaminen dan bonen in het koelverse schap. Niets mis mee dus! Gril het brood knapperig en bestrijk de crostini rijkelijk met een laag van deze onweerstaanbare tuinbonenspread en wat schotsen parmezaan. Lekker voor erbij: wortels met harissa-citroenyoghurtdip
kooktijd30 minutesminutes
oven15 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1kleine bol knoflook
1kgverse tuinbonen,gedopt
100gverse parmezaan,stuk
rasp van 1biocitroen
chilivlokken
lekkere,frisgroene olijfolie
2-3piadina*in repen
oude balsamico of balsamicostroop
instructies
Verhit de oven voor op 200°C.
Doe de knoflookbol in een ovenschaaltje en zet 10-15 min. in de oven tot de tenen zacht zijn. Blancheer intussen de tuinbonen 2-3 min. in gezouten water.
Plop de knoflookteentjes uit de velletjes. Rasp 2-3 el parmezaan fijn. Pureer de helft van de tuinbonen met de geraspte parmezaan, de citroenrasp, chilivlokken, wat van de gepofte knoflook, een snuf zout en flink wat olijfolie naar smaak. Voor meer pit kun je nog wat verse knoflook mee pureren.
Gril het brood knapperig in de grillpan. Gril daarna de rest van de tuinbonen kort in de grillpan. Bestrijk de crostini’s met wat tuinbonenmengsel. Bedruppel met de balsamico en schaaf er wat parmezaan over. Geef de rest van de tuinbonen erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 296kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
* Piadina’s koop je bij goed gesorteerde supermarkten. Neem eventueel flatbread of maak zelf crostini’s van oud brood.RECEPTEN, BEREIDING, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN.