Mascarpone maakt deze groene risotto met zeevruchten extra romig. Varieer vooral met andere groene groenten: ook bleekselderij, courgette, en (dubbelgedopte) tuinbonen zijn top in deze visrisotto.Ook een lekker snel gerecht met vis: zalmpasteitjes met amandelboontjes
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1sjalot
300ggroene asperges
200gverse doperwten
300grisotto
150mlwitte wijn
1lwarme visbouillon
100gbabyspinazie, evt. grof gehakt
300gzeevruchten,koelvers of diepvries
125gmascarpone
25gboter
instructies
Snijd de sjalot fijn. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak hierin de sjalot zachtjes. Bak de stukjes asperge en doperwten 2 min. mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzend en glazig zijn.
Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer af en toe.
Voeg met de laatste portie bouillon ook de spinazie en zeevruchten toe. Kook de rijst in totaal 18-20 min. beetgaar.
Neem de pan van het vuur en roer de mascarpone door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden.
Voedingswaarde:
calorieën: 593kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.