Rutger geeft je hét recept van zijn favoriete wafels
kooktijd25 minutesminutes
rijzen1 hourhour
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Kookgerei
wafelijzer
ingrediënten
3eieren
300mlmelk,lauwwarm
250gbloem
7ggedroogde gist
1-2tlkaneel
1elsuiker
½tlzout
100gboter,gesmolten + extra om in te vetten
poedersuiker,om te bestrooien
instructies
Klop de eieren met de helft van de melk los in een kom. Voeg de bloem, gist, kaneel, suiker en het zout toe en klop alles tot een glad beslag. Doe de rest van de melk erbij en mix tot een glad beslag zonder klontjes. Meng als laatste de gesmolten boter door het beslag. Laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm het wafelijzer voor op middelhoog vuur, en vet het in met wat boter. Giet met een soeplepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in 4-6 min. goudbruin en knapperig.
Bestrooi de wafels royaal met poedersuiker en serveer ze (lauw)warm.
Voedingswaarde:
calorieën: 228kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
WAFELIJZERTIPMaak je wafelijzer na gebruik schoon met een mix van water en aardappelzetmeel. Giet dit ‘beslag’ – het is niet eetbaar! – in je wafelijzer, bak gaar en verwijder het dan. Schoon is je wafelijzer.