aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
|
kooktijd30 minutesminutes
koelkast30 minutesminutes
ingrediënten
100mlrodewijnazijn
60grietsuiker
½rodekool,flinterdun* gesneden
1elroomboter
beetje suiker
2grote peren,geschild, kwarten in parten
175gblauwe kaas (bijv. Bastiaansen blauwe geit of roquefort*)
50gpistachenoten,fijngesneden
dressing
3elwittewijnazijn
8elgroene olijfolie
1elvloeibare honing
snufjegemalen kruidnagel
instructies
Breng de azijn, 700 ml water, rietsuiker en zout en peper naar smaak aan de kook en laat de suiker oplossen. Doe de kool in een kom en giet het azijnmengsel erover. Meng alles goed en laat 5 min. staan. Laat in een vergiet uitlekken en goed afkoelen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de roomboter samen met de suiker in een koekenpan, leg de peerplakken erin en laat zachtjes karamelliseren.
Meng alle ingrediënten voor de dressing, voeg toe aan de rodekool en meng goed. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de kaas en pistache erover. Schik de peertjes erop.
* Op een mandoline kun je de kool flinterdun snijden. Te koop bij kookwinkels. Op een gewone schaaf gaat het ook, maar dat is iets grover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN