Probeer deze chocoladeverleiding vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze brownie bomvol frambozen en pure chocolade. De karnemelk maakt hem nóg smeuïger.
kooktijd30 minutesminutes
afkoelen/oven1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd2 hourshours
Kookgerei
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20x30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier*
ingrediënten
200gboterin blokjes
30gcacaopoeder
400gpure chocolade,70% cacao, in blokjes
125mlzonnebloemolie
225glichtbruine basterdsuiker
100gfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
3eieren
225gbloem,gezeefd
250mlkarnemelk
1 ½tlbakpoeder
1 ½tlzeezoutvlokken
250gframbozen
instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de boter met het cacaopoeder, de chocolade en olie in een hittebestendige kom en smelt op een pan met een laagje zacht kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer het mengsel glad, neem van de pan af en laat afkoelen.
Doe beide soorten suiker met de vanille en eieren in een kom en klop. Spatel de bloem, karnemelk, het bakpoeder en de zeezoutvlokken erdoor. Roer het chocolademengsel erdoor. Spatel de helft van de frambozen erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de rest van de frambozen erover. Bak ± 1 uur tot de brownie is gestold maar vanbinnen nog smeuïg is. Laat volledig afkoelen in de bakvorm en zet daarna 30 min. in de koelkast. Snijd in vierkantjes.