aantal 6 | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans | glutenvrij
Begin 1 dag eerder aan dit recept. In plaats van Pont l’Évêque kun je ook een goede camembert nemen. Pont l’Évêque is koemelkkaas uit het gelijknamige plaatsje in Normandië. Hier werden in de 12e eeuw al regionale kaasmarkten gehouden en zo is deze kaas bekend geworden. Dit is roodschimmelkaas met een gewassen korst. Het rijpingsproces verschilt per soort, hoe langer de rijping, hoe sterker de smaak.Tip! De aardappelplakjes moeten écht flinterdun zijn. Als de schijfjes te dik zijn, zullen de plakken uiteen vallen tijdens het bakken.
Voorbereiding:45 minuten
Kooktijd:3 uur 10 minuten
wachten14 uur
Totale tijd:17 uur 55 minuten
Recept: Ellie & Sam Studd,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | 14-uurs krokante aardappel met kaassaus