aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | frans |
Bearnaise is het stoere broertje of zusje van de hollandaise. Ik maak hem altijd wat zuurder omdat het bij vet vlees zo lekker is. Bearnaise wordt bijna altijd bij rundvlees geserveerd, maar smaakt ook prima bij een dikke moot gebraden tarbot.
Kooktijd:1 uur 5 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
Tip 1: Vraag je favoriete slager of hij een stuk côte de boeuf heeft met mooi aaneengesloten vetmarmering. Mijn regel is: vlees met mooie marmering mag medium-rare tot medium worden geserveerd (omdat de vetadertjes smelten en die het vlees mals en sappig houden). Magerder, minder gemarmerd vlees altijd rood tot medium rare serveren. En vergeet vooral je vlees niet te laten rusten na het bakken. Minstens 10 minuten op een warme plek (± 50 °C).
Tip 2: Lekkere olijfolie met citroen en versgeraspte mierikswortel is ook een goede vervanger voor bearnaisesaus.
RECEPTEN: IWAN DRIESSEN, STEPHANIE LÜCKEN, PIETER SMITS | FOTOGRAFIE: RENE MESMAN (CULINAIR) | BEREIDING: HANNA VAN DEN BOS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | côte de boeuf met bearnaise