Heb je een paar croissants over? Denk no waste en maak er dit surprise-toetje van met romige kokosvulling, witte chocolade en kersen!De aantrekkingskracht van witte chocolade zit in de combi heel zoet en vol romig! Als je dat in taart, toet, cake of pudding stopt en zorgt voor bijzondere smaakcontrasten als kruidige nootmuskaat, frisse kersen, pittige gember of romige banaan zit je helemaal goed. Tip: top het af met een subtiel laagje poedersneeuw van witte choco.
voorbereiding35 minutesminutes
kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
intrekken / rusten1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
8(mini)croissants van ± 1 dag oud
200gkersenjam
125 9diepvrieskersen, ontdooid (of kersen op lichte siroop, uitgelekt)
2eieren
50gfijne kristalsuiker
1tlvanillepoeder (of 1⁄2 tl vanille-extract)
90gwitte chocolade,gesmolten en afgekoeld + extra stukjes om te bestrooien
225mlslagroom
200mlromige kokosmelk
2elahornsiroop
ook nodig: ovenschaal van 11⁄2 l inh.
instructies
Snijd de croissants in de lengte bijna door. Besmeer de snijkanten met de jam, verdeel de kersen erover en klap weer dicht.
Klop in een kom de eieren met de suiker en vanille en klop dan de gesmolten chocolade erdoor. Klop daarna de room en kokosmelk erdoor.
Leg de croissants in de ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Laat 1 uur of een hele nacht in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bak het toetje 1 uur. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak eventueel nog ± 15 min. tot het midden is gestold. Laat 30 min. rusten voor het serveren. Bestrijk vlak voor het serveren met ahornsiroop en bestrooi met stukjes witte chocolade.