Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Haar makkelijk te maken gerechten zijn altijd een succes: van zacht gepocheerde kalkoenfilet tot deze rijke pappardelle met portobello-parmezaanragù.Voorbereiden: bereid de ragù 2-3 dagen van tevoren helemaal en bewaar afgedekt in de koelkast. Check ook onze tip onderaan voor de vegan versie.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
1ui
2tenenknoflook
2stengels bleekselderij
1wortel van ± 6 cm
3elolijfolie
4portobello’s
140gtomatenpuree(1 groot blik)
150mlrode wijn
250mlgroentefond
400gpappardelle
75gParmezaanse kaas*
instructies
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in piepkleine blokjes van 1-2 mm.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook, bleek- selderij en wortel 3 min. Veeg intussen de portobello’s schoon en hak de helft van de paddenstoelen fijn. Snijd de rest in plakjes.
Voeg de fijngehakte portobello toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de fond en plakjes portobello toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de ragù 10 min. Kook de papardelle in ruim kokend water met zout beetgaar. Rasp de Parmezaanse kaas.
Giet de pasta af. Meng de helft van de geraspte kaas door de ragù. Schep de pappardelle erdoor en breng op smaak met peper.
Schep de pappardelle op 4 borden of een schaal. Bestrooi met versgemalen peper en de rest van de kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 559kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 85g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.