Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het delicious. jubileumnummer selecteerden we een paar waanzinnige feestgerechten en een goede gnocchi mocht niet ontbreken. Deze maak je met het Italiaanse zusje van onze boerenkool, verfrissend venkelzaad en licht-zilte pecorino. Oh, en natuurlijk helemaal in stijl van Janneke: binnen 30 minuten klaar. Kom maar door met zo’n bordje comfort food deluxe!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
600gcavalo nero
3tenenknoflook
2elolijfolie
75mldroge witte wijn
800gverse gnocchi
200mlhoudbare slagroom
1tlvenkelzaad
½tlchilivlokken
pecorino,voor erbij
ook nodig: vijzel
instructies
Haal de harde nerven eruit en snijd de koolbladeren in 3 cm-repen. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
Verhit in een diepe koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Schep de kool erdoor en roerbak 2 min. Schenk de wijn erbij en smoor de kool gaar in 8-10 min.
Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout net gaar. Rasp of pers de laatste teen knoflook boven de steelpan met daarin de slagroom. Verwarm en laat inkoken tot de saus begint te binden. Stamp in de vijzel het venkelzaad met de chilivlokken fijn.
Giet de gnocchi af. Schep de gnocchi door de boerenkool. Schenk de knoflookroom erover en bestrooi met het venkelzaad en de chilivlokken. Serveer met geraspte pecorino.
Voedingswaarde:
calorieën: 634kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.