aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf zo wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Zo heb je in no time pittige roerbak op tafel.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
50gmaizena
½tlversgemalen witte peper
½tlversgemalen zwarte peper
600gwitvisfilet,in 2 1⁄2 cm-blokjes
3elzonnebloemolie
1rode ui,in dunne partjes
250gpeultjes,schuin doorgesneden
125mloestersaus
½bosjeVietnamese muntblaadjes, geplukt + extra om erover te strooien
300ggestoomde rijst,voor erbij
rode Thaise pepertjes,fijngesneden
bird’s eye of rawit, om erover te strooien
gezouten pinda’s,om erover te strooien
instructies
Meng in een kom de maizena, witte en zwarte peper en 1 tl fijn zeezout. Schep de blokjes vis hiermee om.
Verhit 1 el van de olie in een wok op matig tot hoog vuur. Schep de helft van de vis in de pan en roerbak in ± 3 min. gaar. Schep op een bord, verhit weer 1 el olie en roerbak de rest van de vis. Schep op het bord.
Verhit de laatste el olie in de wok op hoog vuur. Bak hierin de ui en roerbak ± 2 min. Voeg de peultjes toe en roer- bak ze in ± 2 min. bijna gaar. Voeg de oestersaus en 3 el water toe. Roerbak nog 1 min., voeg de vis en de helft van de munt toe en laat onder voorzichtig omscheppen doorwarmen. Serveer met gestoomde rijst, nog wat munt, pepertjes en pinda’s.