aantal 4 |
brunchgerecht, ontbijtgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, pasen, weekend |
frans |
vegetarisch
Je ziet ze nu overal: croissants gevuld met frangipane. Het is dé manier om croissants van een dag oud een nieuw leven te geven. In plaats van amandelen maken wij een grove frangipane van pistachenoten en abrikozenjam. Een luxe manier om aan de dag te beginnen!
kooktijd5 minutesminutes
oven25 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
60gmooie groene pistachenoten,zonder vliesjes
60gboter,op kamertemperatuur
60gfijne kristalsuiker
1ei
½tlvanille-extract
50gbloem
4grote croissants(van een dag oud)
2elabrikozenjam
poedersuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de pistaches fijn. Voeg de boter, suiker, het ei, de vanille en bloem toe en meng goed door elkaar.
Snijd de croissants in de lengte bijna door en klap ze open. Besmeer ze met
de jam, vul ze met het pistachemengsel en klap ze weer dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ± 25 min. tot ze goudbruin kleuren en de vulling is gestold. Laat 5-10 min. afkoelen, vooral de jam wordt heel heet! Bestrooi ze met poedersuiker en serveer bij bijv. koffie.
Voedingswaarde:
calorieën: 497kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING JEN BEDLOE, LOTTIE COVELL, OLIVIA SOURRELL. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING DAVINA PERKINS.