In Libanon en het Midden-Oosten is labne - hartige uitgelekte (geiten)yoghurt - een graag geziene gast op de mezzetafel. En omdat labne eigenlijk een soort hangop is, kun je 'm prima zoet eten. Probeer deze honinglabne met vanille en supersappige watermeloen maar eens. Een zomerdessert waarmee je gegarandeerd (nieuwe) vrienden maakt, let maar op!
kooktijd15 minutesminutes
uitlekken3 hourshours
totale tijd3 hourshours15 minutesminutes
ingrediënten
3elvloeibare honing
rasp en sap van 1⁄2biosinaasappel en 1⁄2 (bio)limoen
½tlvanillepoeder*biologische winkel
750gpitloze watermeloengeschild, in 5 cm-driehoekjes
250gaardbeienzonder kroontjes, gehalveerd
125gframbozen
gehakte pistachenoten en geroosterd
sesamzaad,voor erbij
honinglabne
500mlGriekse yoghurt
40gvloeibare honing
instructies
Meng de ingrediënten voor de honinglabne in een kom. Schep in een met kaasdoek beklede zeef of vergiet en zet deze op een kom. Laat in de koelkast 2-3 uur uitlekken. De uitgelekte vloeistof heb je niet meer nodig.
Meng in een andere kom de 3 el honing met het citrussap en de vanille. Spreid het labnemengsel uit op een schaal, verdeel het fruit erover en besprenkel naar smaak met het honingmengsel. Bestrooi met citrusrasp, pistaches en sesamzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 349kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
* Je kunt natuurlijk ook het merg uit een 1⁄2 vanillestokje gebruiken. RECEPTEN MATT MORAN. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS.