aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Met de parmezaan-rozemarijnvinaigrette geef je de gevlinderde kip vleugels! Dit is een heerlijke traybake die je zowel in de oven kunt maken als op de barbecue.
kooktijd40 minutesminutes
oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
± 14 kg kip (een hele kip), gevlinderd*
8elextra vergine olijfolie
1 ½tlgemalen komijn
1 ½tlgerookte paprikapoeder(pimentón de la vera)
1grote bloemkool,in roosjes verdeeld
¼bosjebladpeterselieblaadjes geplukt, voor erover
1citroengehalveerd, voor erbij
parmezaanvinaigrette± 150 ml
3elappelciderazijn
1eldijonmosterd
4elextra vergine olijfolie
50gparmezaanse kaas,fijngeraspt
1elrozemarijnnaaldjes,fijngesneden
instructies
Doe alle ingrediënten voor de parmezaanvinaigrette met wat zout en peper in een pot met schroefdeksel. Schud goed.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de kip met het vel omlaag op een rooster boven een grote, diepe bakplaat. Bestrooi met de specerijen, flink wat zout en peper en besprenkel met 4 el olijfolie.
Braad de kip onderin de oven goudbruin en gaar in 45-50 min.. Keer halverwege. Laat 15 min. rusten en snijd in stukken.
Verdeel intussen de bloemkoolroosjes over een bakplaat, sprenkel de resterende 4 el olie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool bovenin de oven in 25-35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.
Leg de stukken kip en bloemkool op een schaal. Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met peterselie. Serveer met de halve citroenen. Lekker met krieltjes.