Tosti’s tijdens de heetste maand van het jaar? Ja, kom maar door! Met deze super luxe tosti’s - gevuld met het beste krabvlees - voelt iedere hap als vakantie. Ze smaken extra lekker van de BBQ, maar een oven of tosti-ijzer geeft ook een heerlijk resultaat. Ga voor de allerbeste ingrediënten, liefst van de lokale markt!
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
50gboter + wat extra
3bosuitjesin dunne ringetjes
50gbloem
250mlmelk
1snuf nootmuskaat
1tlmild paprikapoeder + extra om te bestrooien
2tlpittige mosterd
± 170gkrabvlees*(1 blikje)
100ggruyère of cheddargrof geraspt en extra om te bestrooien
1tlfijngesneden dragonblaadjes
rasp en sap van 1 biocitroen
16sneetjes witbrood
evt. ook nodig: tosti-ijzer
instructies
Verhit de boter in een kleine steelpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de bosuitjes 1-2 min. onder af en toe roeren. Bestrooi met de bloem en roer 1-2 min. tot de bloem en boter een glad mengsel vormen, maar zonder dat het kleurt.
Draai het vuur laag en verwarm de saus al roerend 2-3 min. Klop geleidelijk de melk erdoor. Schep de specerijen en mosterd erdoor. Verwarm de saus al omscheppend 1-2 min. Roer de krab erdoor en warm nog 1 min. Neem van het vuur en roer de kaas en dragon erdoor. Breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap. Laat onder af en toe omscheppen volledig afkoelen. Leg tot gebruik een velletje bakpapier op het oppervlak.
Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met wat boter en leg ze met de besmeerde kant naar beneden op een groot vel bakpapier. Bestrijk 8 sneetjes met het krab-mengsel en bestrooi met wat geraspte kaas. Dek af met de overige sneetjes brood (boterkant boven) en bestrijk met nog wat boter. Bestrooi de tosti’s aan beide kanten met wat paprikapoeder.
Gril de tosti’s in het tosti-ijzer op de barbecue in 2-3 min. goudbruin. Je kunt ze ook in een pan bakken. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 309kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
*van topkwaliteit, uitgelekt, krabvlees uit elkaar gehaald- of neem verse krab.RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.