Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal
1
|
dessert, nagerecht, zoet
|
familietijd, feestdagen, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers
|
midden-oosters
|
glutenvrij, lactosevrij, vegan
tahin-chocolade-ijs
kooktijd
30
minutes
minutes
invriezen
4
hours
hours
ingrediënten
500
ml
ongezoete kokosroom
30
g
havermoutvlokken
125
g
cacaopoeder
180
g
kristalsuiker
80
g
tahin
30
ml
vanille-extract
30
ml
ahornsiroop
1⁄4l
tl
zout
ook nodig: blender of keukenmachine, ijsmachine of een bak met deksel voor in de vriezer
zie ook tip onderaan
instructies
Mix de kokosroom met de havermout in de blender op hoge snelheid.
Voeg het cacaopoeder, suiker, tahin, vanille, ahornsiroop en zout toe aan de kokosroom en mix alles nogmaals op hoge snelheid tot een glad mengsel.
Schenk het mengsel in je ijsmachine en draai in ± 15 min. tot zacht en soepel ijs. Dek af en zet in de vriezer.
Voedingswaarde: | | |
auteur:
delicious.
per 100ml ±319kcal / 6 g eiwit / 21 g vet / 24 g kh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!