Houd je van heet & snel? Steek dan eerst de BBQ aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen heb je zonder veel poespas zo op tafel. Met vlees, vis of groenten maak je de lekkerste combi’s; van halloumi met perzik, zalm met miso tot kip met harissa. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken. Deze spekspiesen met honing-sojamarinade zijn de perfecte combinatie tussen umami en een vleugje zoet, waardoor ze gegarandeerd een succes zijn!
kooktijd40 minutesminutes
marineren1 hourhour
ingrediënten
80mlketjap manis(5 el)
3elsojasaus
1elvloeibare honing
800gvarkensbuikspek zonder zwoerdin 3 cm-blokjes
2bosuitjesfijngesneden
1⁄2 rode chilipeperfijngesneden
2elrijstazijn
1elmirin
2elarachide-olie
korianderfijngesneden
gestoomde rijstvoor erbij
ook nodig: 8 metalen spiesen
instructies
Meng de ketjap, sojasaus en honing in een steelpannetje en verwarm tot het kookpunt. Laat in 8-10 min. wat inkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Doe de buikspek in een kom en overgiet met de afgekoelde marinade. Laat in de koelkast 45-60 min. marineren.
Doe intussen de bosui en chilipeper in een kleine kom en bestrooi flink met zeezoutvlokken. Voeg de rijstazijn en mirin toe en laat 10-15 min. intrekken. Roer de arachide-olie door de bosui-dressing.
Laat de blokjes vlees weer op kamertemperatuur komen. Steek 3-4 blokjes vlees aan elke spies. Leg op een bord.
Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen 8-10 min. per kant tot ze gaar zijn en karamelliseren; kwast ze om de 5 min. in met de rest van de marinade.
Leg de spiesen op een schaal en schep de bosuidressing erover. Bestrooi met koriander en serveer met gestoomde rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 600kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.