Het vleugje zoethout van de koffie combineert geweldig met het zachte van brioche, boter, suiker en peer, maar ook met het intense van truffel, brie noir en peterselie.
kooktijd45 minutesminutes
oven10 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: frituurpan
ingrediënten
4aardperengeschild
50gsuiker
50gboter
½lkoffie L’OR Espresso FORZA
2sneetjes briochebrood zonder korst,in 1 cm-blokjes
2peren,geschild en in 1⁄2 cm-blokjes
2elextra vierge olijfolie
1elazijn
evt. 20 g zwarte wintertruffel
½bosplatte peterselie,fijngesneden
8heel dunne plakjes brie noir*
instructies
Verhit de frituurpan tot 170°C. Frituur de hele, geschilde aardperen tot ze goudbruin zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat in 3-5 min. karamelliseren. Voeg de boter en aardperen toe. Blus af met de koffie en kook afgedekt 15-20 min. tot de aardperen gaar zijn en de koffie-karamel aan de aardperen blijft kleven.
Leg de blokjes brioche op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8-10 min. tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.
Meng de blokjes peer met de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Rasp de truffel door de peer, voeg de peterselie toe en meng alles.
Schep wat perensalade op een bord en leg daarop de aardpeer. Serveer met 2 plakjes brie noir en de brioche.
Voedingswaarde:
calorieën: 508kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Brie noir is brie die gedurende meerdere maanden heeft gerijpt. Hierdoor droogt de brie langzaam uit en verandert de kleur van lichtgeel naar donkerbruin. De kaas heeft een stevige, uitgesproken smaak. Vervang evt. door brie de meaux.RECEPT JORIS BIJDENDIJK.