Is het een flatbread, of juist een pizza? Who cares, it’s vegan! Maar om de vraag toch te beantwoorden: een beetje van beiden. Of beter gezegd: het beste van beiden. Voor dit gerecht mag je de mouwen opstropen, want er gaat gekneed worden! Bovenop het verse, knapperige deeg komen frisse groenten, en met een lekkere zwiep za’atar geef je ‘m extra karakter.
kooktijd30 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
225gzelfrijzend bakmeel + wat extra
475gplantaardige yoghurt*
2kleine courgettes
1½elextra vergine olijfolie
1teenknoflookgeperst
100gtuinbonengeblancheerd en dubbelgedopt
1tlza’atar
instructies
Verwarm de oven op de hoogste stand. Meng in een kom het bakmeel met 225 g van de yoghurt en een snuf zout. Kneed kort op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een glad en soepel deeg. Voeg zo nodig wat water toe als het deeg te droog is. Rol uit tot een deeglap van 5 mm dik en breng deze over op een met bloem bestoven bakplaat.
Bak het deeg in 9-10 min. gaar en knapperig. Prik na ± 5 min. met een vork her en der in als het deeg gaat opbollen.
Verhit een grillpan op matig vuur voor. Snijd de courgettes in dunne lange linten (dit gaat makkelijk met een kaasschaaf), schep om met ½ el olijfolie en gril ze in delen in 1-2 min per kant gaar. Leg op keukenpapier.
Meng de rest van de yoghurt en ½ el olijfolie met de knoflook. Bestrijk de warme pizzabodem ermee. Verdeel de tuinbonen en courgette erover, besprenkel met olijfolie en bestrooi met za’atar en peper en zout.
Voedingswaarde:
calorieën: 342kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* in plaats van het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt kun je ook twee kant-en-klare (groente)pizzabodems gebruiken.RECEPT, BEREIDING REBECCA WOOLLARD. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING DAVINA PERKINS.