aantal 4 |
ontbijt |
doordeweeks |
|
vegan, vegetarisch
Start je dag met deze romige kokosyoghurt. Getopt met knapperige speltgranola, vijgen en maanzaad. De speltgranola is de absolute sterspeler, omdat je hem eenvoudig zelf (en dus vegan en vers!) maakt. De suikers karamelliseren in de oven en worden zo superkrokant. Minimale moeite, maximaal plezier. Het verschil met reguliere granola? We gebruiken geen honing, maar agave- of ahornsiroop.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
oven10 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
150gspelt-, haver, of boekweitvlokken*
50gpijnboompitten
75ghazelnoten
50mlagave- of ahornsiroop
1tlgemalen kaneel
4verse vijgen
400mlkokosyoghurt
2elkokossnippers
2tlmaanzaad
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de spelt-, haver- of boekweitvlokken met de pijnboompitten, hazelnoten, agave- of ahornsiroop en kaneel. Spreid het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier. Rooster de speltgranola in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin. Laat de granola afkoelen en krokant worden. Bewaar in een gesloten pot.
Maak de vijgen schoon en snijd ze in kwarten. Schep de yoghurt in een schaal of verdeel over glaasjes. Verdeel de vijgen erover met wat granola, de kokossnippers en het maanzaad. Bewaar de rest van de granola voor een andere keer.
Voedingswaarde:
calorieën: 614kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Wil je liever glutenvrije granola? Neem dan een combinatie van bijvoorbeeld rijst- en boekweitvlokken, in plaats van spelt. Quinoavlokken kunnen ook!RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI