Buiten dat dit gerecht er prachtig uitziet, zet je met deze tian met pompoen, pastinaak en bulgur ook nog eens heerlijke aardse smaken op tafel. Het is een winters recept dat bij velen in de smaak zal vallen. Beloofd!Serveer er een salade bij zoals deze parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
voorbereiding30 minutesminutes
oven55 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal (24 cm Ø), ingevet
ingrediënten
1flespompoen± 1 kg
2elmilde Indiase currypasta
250gpastinaak
4takjes tijmin stukjes verdeeld
200gbulgur
2tlkomijnzaad
2bakjes dille30 g
voorraad
6elolijfolie1 grote ui
1grote ui
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen in plakjes van 2 mm dikte. Meng in een kom 2 el olijfolie met de currypasta. Schep de plakjes pompoen erdoor.
Schil de pastinaak en snijd ook in plakjes van 2 mm. Schil en snijd ook de ui in gelijke dunne plakjes. Verdeel de plakjes pompoen, pastinaak en ui, om en om en rechtop, in een cirkelvorm in de ovenschaal. Begin bij de buitenrand.
Steek de tijm tussen de groenten. Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie.
Rooster de tian in de voorverwarmde oven in 50-55 min. bruin en gaar.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bulgur af en laat goed uitlekken.
Vijzel het komijnzaad fijn. Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het komijnpoeder hierin 1 min. Schep de bulgur erdoor en bak 2 min. mee. Hak de dille fijn en schep door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tian met de gekruide bulgur.
Voedingswaarde:
calorieën: 409kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
Voorbereiden: zet de tian 1 dag van tevoren al in elkaar. Kook de bulgur 1 dag van tevoren. Zet alles afgedekt in de koelkast.Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi