Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht. Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
voorbereiding40 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Kookgerei
4 soufflévormpjes (± 250 ml inhoud en 6-8 cm hoog), ingevet
ingrediënten
300gwortels (6 stuk) geschild in gelijke stukken
1elcrème fraîche
2elkruidige honing
3eltijmblaadjes + 3 takjes voor garnering
200ggeraspte parmezaanse kaas
3eierengesplitst
instructies
Verhit de oven voor op 200°C.
Stoom de wortels gaar in 15-20 min.
Pureer de wortels met de crème fraîche, honing, tijmblaadjes en parmezaan. Klop de dooiers schuimig en voeg de wortelpuree toe. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met vetvrije kloppers stijf. Schep 2-3 el eiwit door het wortelmengsel om het losser te maken. Spatel dan luchtig de rest van het eiwit door het mengsel. Verdeel het wortelmengsel over de soufflévormpjes.
Bak de souffleetjes in 25-30 min. gaar in de oven. Zet elk vormpje op een bord, garneer met een takje tijm en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer, Merijn Tol, Trudelies Schouten. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink.