Dit snelle inmaakrecept is van Yvette van Boven: 'Ik gebruik graag rijstazijn: dat is zo lekker licht, niet al zuur en vaak lekker geurig: de bio- of Aziatische winkel verkoopt veel soorten.'Ook proberen van Yvette: Homemade courgettebrood
marineren15 minutesminutes
ingrediënten
150mlrijstazijn of een azijn naar keuze
1,5eetl. suiker
2theel. zeezout
300gramdungesneden harde groentenzoals radijs, wortel, rode ui, komkommer, of bijvoorbeeld reepjes gesneden koolblad.
instructies
Roer de azijn, suiker en zout in een schaaltje tot de suiker en zout zijn opgelost. Voeg de groenten toe en laat ze er 10-15 minuten in marineren. Het gaat nóg beter als u ze met schone handen even kneedt.
Groenten blijven in deze azijnoplossing in de koelkast wel een dag of 3 goed.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Beeld: Oof Verschuren. Uit: Home Made Basics. Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar