In het Midden-Oosten worden tosti’s opgerold en getoast. Extra lekker met spinazie, zoutige, smeltende halloumi en kruidige oregano! Probeer ook deze tosti met halloumi en gegrilde groente.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2grote uien
200gwilde spinazie
4elolijfolie
100gfeta
225ghalloumi
4takjes oregano
4Libanese flatbreads*
rasp van 1 citroen
50gzwarte olijvenvruchtvlees van de pit gesneden
pickles
1meiknol
½biet
150mlappelazijn
instructies
Pickles
Schaaf de meiknol en biet op een mandoline in heel dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en doe ze in een kommetje of pot en besprenkel met de appelazijn. Schep om en laat marineren terwijl je de tosti maakt.
Tosti’s
Snijd de uien in halve ringen. Was en snijd de spinazie grof. Verhit 3 el olijf- olie en bak de uien al omscheppend licht goudbruin in 10 min. en bestrooi met zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verkruimel de feta. Snijd de halloumi in dunne plakjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes.
Leg een flatbread voor je en verdeel in het midden in de lengte wat ui-spinaziemengsel erover, beleg met feta en plakjes halloumi, wat oregano, citroenrasp en olijven. Rol strak op. Herhaal met de andere flatbreads en vulling. Verhit de rest van de olie in een of twee pannen. Leg de flatbreads erin en bak ze in ± 10 min. bruin. Druk ze evt. iets aan met een deksel. Snijd schuin door en geef de pickles erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 532kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
* Libanees flatbread koop je o.m. bij ruim gesorteerde of midden-oosterse supermarkten.Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi