aantal 15 |
koek |
weekend |
hollands |
glutenvrij
Deze heerlijke kokosmakronen maak je met slechts 4 ingrediënten. Easy does it!Kun je daarna meteen aan de slag met deze haverkoekjes.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
rusten5 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
200ggeraspte kokos
½blikje (± 150) gecondenseerde melk
15gboterop kamertemperatuur
½tlbakpoeder
instructies
Verwarm de oven voor op 175°Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een ruime kom.
Meng tot een kleverig deeg en laat ± 5 min. staan om even in te trekken.
Vorm met een natte hand ± 15 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 15-20 goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op het bakblik.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Wil je een leuke twist geven aan je kokosmakroon?- Meng 15 g fijngesneden stemgember door het deeg voor gembermakronen.- Gebruik gecondenseerde kokosmelk en kokosolie voor een vegan koekje.Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock