De basis van deze feestelijke tiramisù-charlotte is mascarponecrème met bosvruchtenpuree. De vruchtenpuree maak je zelf, wanneer het fruit op z’n best is. Ook heerlijk: citroen-ricottacake met frambozenroom
voorbereiding30 minutesminutes
wachten4 hourshours
Kookgerei
kom met platte bodem (inhoud 1 liter), vershoudfolie, mixer of keukenmachine
ingrediënten
150mlespresso
6eetlepelscrème de cassis
150gramItaliaanse lange vingerssavoardi
2blaadjeswitte gelatine
125mlbosvruchtenpuree
3eetlepelssuiker
375grammascarpone
150mlslagroom
1zakje vanillesuiker
150grambosvruchten poedersuiker
instructies
Bekleed de kom met een royaal vel vershoudfolie. Meng de koffie met de helft van de likeur in een diep bord. Doop de koekjes één voor één met de gesuikerde kant kort in de koffie. Zet ze tegen de rand van de kom (wat overblijft is straks voor de bodem).
Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Verwarm in een steelpan de bosvruchtenpuree zachtjes met de suiker. Neem de pan van het vuur en laat de goed uitgeknepen gelatine al roerende in de warme puree oplossen.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de mascarpone met de slagroom en de vanillesuiker tot een dikke, romige crème. Meng er de bosvruchtenpuree en de resterende likeur door. Schep de bosvruchtencrème in de kom.
Doop de rest van de lange vingers in de koffie en dek de crème ermee af; breek de koekjes tot de juiste lengte. Zet de charlotte minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg een bord op de kom en keer ze samen. Verwijder kom en folie. Garneer de charlotte met het verse fruit en bestuif met poedersuiker.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten & bereiding: Janneke Phillipi. Uit: Desserts bij Janneke thuis. Uitgeverij: Karakter Uitgevers. Fotografie: Serge Phillipi