Viskoekjes zoals ze moeten zijn: met een krokant korstje en romig en zacht vanbinnen. Met een heerlijke én supersnelle gember-sojadressing.Liever een vega variant? Maak dan wortelkoekjes met yoghurt en harissa.
voorbereiding35 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
750gzoete aardappels
1kgschelvisfilet (of andere witvis), zonder vel enin 2 cm-stukjes
80gbloem
2eieren
3bosuien:2 in ringetjes en 1 in reepjes
zonnebloemolie,om in te bakken
Japanse koolsla
100gdaikon,fijngeraspt
¼savooiekool,in dunne reepjes
2kleine avocado’s,in dikke partjes
muntblaadjes, korianderblaadjes en zoetzure sushigember,voor erbij
gember-sojadressing
3ellichte sojasaus
3elvocht uit potje zoetzure sushigember
2tlsesamolie
sesam-furikake
2vellen nori,verkruimeld
½tlsesamolie
2tlgeroosterd wit sesamzaad
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappels. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ± 30 min. gaar. Snijd in kwarten en laat helemaal afkoelen. Haal de schil eraf en prak de aardappels fijn.
Doe de vis met 1 tl zoutvlokken in de keukenmachine en maal fijn met de pulseer- knop. Voeg de zoete-aardappelpuree, bloem, eieren en de bosuiringetjes toe en mix erdoor met behulp van de pulseerknop.
Vorm van het mengsel 8 viskoekjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik in de koelkast.
Klop in een kom de ingrediënten voor de gember-sojadressing door elkaar.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de sesam-furikake.
Verhit vlak voor serveren een bodempje olie van 2 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de viskoekjes in porties gaar in ± 3 min. per kant. Schep met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de reepjes kool met de in reepjes gesneden bosui, de daikon, avocado, kruiden, zoetzure gember en de helft van de sesam-furikake.
Serveer de viskoekjes op een schaal en geef de salade en de dressing apart erbij. Bestrooi de viskoekjes met zoutvlokken en de rest van de sesam-furikake en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 775kcal
|
eiwit: 58g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer