aantal 4 |
brunch, ontbijt |
feestelijk, kerst, weekend |
frans |
Een kleine versie van de klassieker, inclusief een klein eitje! Heerlijk voor de hele familie. Ben jij toch in voor zwaarder geschut? Maak dan deze croque monsieur met witlof en komijnekaas.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
8sneetjes casino- of briochebrood
75ggruyère,geraspt
3elzachte boter
2plakjesachterham
4kwarteleitjes
1elolijfolie
½bakje tuinkers
instructies
Snijd het brood tot vierkantjes van 6x6 cm. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten met boter en bestrooi de helft met kaas. Leg hierop een halve plak ham en daarop een beetje tuinkers. Dek elk af met een snee brood. Verpak de tosti’s in aluminiumfolie en leg tot gebruik koel weg.
Bak de tosti’s in een koekenpan met antiaanbaklaag per twee in ± 8 min. goudbruin. Keer ze halverwege. Bak in een andere koekenpan de kwarteleitjes in een beetje olie. Leg ze op de tosti’s en garneer met een beetje tuinkers.
Voedingswaarde:
calorieën: 385kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten