aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
mexicaans |
Tartare nieuwe stijl, en dan op z’n Mexicaans: fris, pittig en kruidig. Of ga jij liever voor de andere kant van de wereld: steak tartare op z'n Aziatisch.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1ellimoensap + limoenpartjes om te serveren
40gamandelen
2elzonnebloemolie + wat extra voor de mole*
25gbittere chocolade(75%), fijngehakt
1elrozijnen
½tlgerookt paprikapoeder
2verse maïskolven
1flinke bos koriander,fijngesneden
300ggaar krabvlees,kant-en-klaar of kook krabpoten 2-3 min., tik de scharen open en haal het vlees eruit
instructies
Snijd de rode ui in blokjes en meng met het limoensap en wat zout. Frituur de amandelen goudbruin in de olie. Laat afkoelen, draai in de kleine kom van de keukenmachine met de chocolade, rozijnen, paprikapoeder, wat zout en 4 el water tot een niet helemaal gladde, romige saus. Maak evt. iets dunner met een mengsel van wat water en zonnebloemolie.
Snijd de korrels van de maïskolven af. Rooster ze ± 2-3 min. in een droge pan tot ze gaan springen Snijd de koriander fijn. Maak mooie ronde bergjes krabvlees per bord (of leg op 1 grote schaal), maak een kuiltje in het midden, schep daarin een flinke lepel mole. Leg ernaast een bergje maïs, koriander en rode ui. Of meng alles al, behalve de mole.
Voedingswaarde:
calorieën: 250kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
*Voorbereiden: maak 1 dag van tevoren de mole: een Mexicaanse, gevijzelde saus van meestal fruit, pepers, specerijen en notenStyling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer