½vanillestokje (merg eruit geschraapt) en/of 1 el cacaopoeder en/of 1 tl kaneelpoeder en/of rasp van ½ (bio)sinaasappel en/of 2 tl mokka-extract
spuitzak met gekarteld spuitmondje van 15 mm Ø
bestrooien of dopen
hazelnoten,fijngehakt
pistachenootjes,fijngehakt
amandelschaafsel
cacaopoeder,gebruik een zeefje
decoratiepareltjes, spikkeltjes, sterretjes etc.
getempereerde witte, pure of melk- chocolade, om de kransjes in te dopen*
instructies
Verwarm de oven voor op 90°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg dat de kom en garde(die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje ei- geel in de eiwitten zit. Doe de eiwitten met een snuf zout in een kom en klop tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel dan de poedersuiker en evt. een smaakmaker door de meringue.
Vorm met behulp van de spuitzak kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook andere vormen maken of hoopjes vormen met 2 lepels. Bestrooi de schuimpjes evt. met een strooisel naar keuze en laat ze ± 2-3 uur drogen in de oven. Laat afkoelen in de oven met de deur dicht.
Decoreer de schuimpjes als je dat leuk en lekker vindt met getempereerde chocolade.
Voedingswaarde:
calorieën: 55kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 2g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
*Met deze tips van Rutger leer je dat chocolade temperen ook makkelijk in de magnetron kan!Recepten en bereiding: Rutger van den Broek. Fotografie: Saskia Lelieveld. Styling: Alex Styling. Bewerking: Dosia Brewer.