aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino. Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd2 hourshours30 minutesminutes
totale tijd3 hourshours
ingrediënten
1butternutpompoen van ± 1,7 kg
550gdesembrood met zaden en pitten,zonder korst en in stukjes gescheurd
1bosje citroentijm,blaadjes geplukt + extra om te bestrooien
8elextra vergine olijfolie + extra
500grigatoni
3tenenknoflook,geperst
2uien,fijngesneden
60gpecorino,geraspt + extra om te bestrooien
rasp van ½ (bio)citroen
bosje rucola
instructies
Verwarm de oven voor op 180°.
Leg de pompoen op een bakplaat en rooster in ± 2 uur gaar. Halveer de pompoen, verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees eruit en pureer glad.
Verkruimel voor het citroentijmkruim het brood met de helft van de citroentijm en 4 el olie in de keukenmachine. Spreid uit op een bakplaat en bak in ± 15 min. knapperig; schep halverwege om.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang daarbij 125 ml van het kookvocht op.
Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie op halfhoog vuur. Schep hierin de knoflook en ui ± 5 min. om. Voeg de pompoen- puree, 500 ml water en de rest van de citroentijm toe en verwarm al omscheppend ± 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur hoger, voeg de pasta, het opgevangen kookvocht, de pecorino en citroenrasp toe en schep om.
Verdeel de pasta en rucola over diepe borden. Bestrooi met citroentijmkruim, citroen- tijmblaadjes en pecorino. Besprenkel met olijfolie en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 895kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 124g
auteur: delicious.
Voorbereiden: Laat de pompoen 3 uur roosteren op de dag dat je aan het voorbereiden bent. De pompoenpuree kan afgedekt tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het citroenkruim kan tot 1 week in een afgesloten trommel worden bewaard.Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer