Voor als je niet kunt kiezen; de pizza half & half. Met aan de éne kant heerlijke groenten en aan de andere kant kaas met ui. Deze vega pizza met groenten als vleesvervanger is superlekker! Trek in nóg een groentepizza? Probeer één van deze zes variaties eens.
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4grote pitabroodjes
1uiin dunne reepjes
3takjes tijmblaadjes afgerist
1elbruine basterdsuiker
3elappelciderazijn
3elextra vergine olijfolie
400gkerstomaatjes uit blik
1tlgedroogde oregano
130gverse pesto
200ggrof geraspte mozzarella
3spruitjes,in dunne plakjes geschaafd, of een stukje venkel
100gboerenkoolblaadjes,in zeer dunne reepjes (of spinazie)
150gfetaverkruimeld
150gtaleggio-kaas,korst verwijderd, verbrokkeld
chili-olie en basilicumblaadjes,ter garnering
instructies
Leg op elke bakplaat 2 pitabroodjes of 4 tortilla’s en bak ze in ± 5 min. licht knapperig. Snijd de pitabroodjes open. Breng de ui, tijm, basterdsuiker, azijn en olijfolie met 125 ml heet water in een wijde steelpan met dikke bodem afgedekt aan de kook en laat onder regelmatig roeren inkoken en karamelliseren in ± 15 min. Breng op smaak met zout.
Doe de tomaatjes met de oregano en wat zout in een kom, prak ze goed met een vork en bestrijk de helft van de opengesneden pitabroodjes hiermee. Bestrijk de andere helften van de pitabroodjes met de pesto. Bestrooi alle pitahelften met mozzarella. Verdeel de spruitjes en boerenkool – de kool zal slinken in de oven – over de helften met pesto. Verdeel de gekarameliseerde uien, feta en taleggio over de helften met tomaat. Bak goudbruin in ± 12 min.; laat halverwege de baktijd de bovenste en onderste bakplaten van plaats wisselen.
Besprenkel de chili-olie over de helften met tomaat en ui en verdeel de basilicumblaadjes over de helften met pesto.
Snijd in punten of serveer dubbelgeklapt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Of neem 8 kleine tortilla’s.Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol