Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en - altijd fijn - supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
100gjasmijnrijst
2elrijstolie
70ggroene currypasta*
2blikken kokosmelk à 400 ml
1stengel citroengrasgekneusd
400gdoperwten,verse
400gpeultjes of paksoi
handvolThais basilicumblad,grof gesneden
naanbrood,voor evt. erbij
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta zachtjes, tot de aroma’s goed vrijkomen.
Schenk de kokosmelk in de pan. Vul de lege blikken nogmaals met water en schenk ook in de pan. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
Voeg de erwten en de peultjes toe en kook de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng de soep hoog op smaak met zout.
Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de soep erop. Voeg de basilicum toe. Geef evt. naanbrood bij de soep.
Voedingswaarde:
calorieën: 585kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
* Groene currypasta - te koop bij de supermarkt - kan per merk behoorlijk in scherpte verschillen. Begin dus met wat minder, je kunt later meer toevoegen. Wil je een gluten- en lactosevrije variant, dan heb je bij een biologische winkel de meeste kans.Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi