aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Orzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
250gorzoof riso*
300gromanescoroosjes
1bos radijsjesschoongemaakt
1teenknoflook
1elpijnboompitten
6elolijfolie extra vierge
3elparmezaanse kaas
1rode uiklein, in halve ringen
50gzwarte olijvenin ringetjes
175ggeitenkaasin stukjes
2eloreganoblaadjesvers
instructies
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook intussen de romanescoroosjes in 5-6 min. beetgaar.
Snijd het radijsblad van de bos radijsjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Pureer voor de pesto het radijsblad met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Giet de orzo en de romanescoroosjes af. Spoel ze onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
Schep de pesto door de orzo. Schep de romanesco, ui, olijven en geitenkaas erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de oreganoblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Een kleine pastasoort. Te koop bij mediterrane winkels, in de ruim gesorteerde supermarkten of online.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer